https://www.vzwdeploeg.be/uploads/images/banners/groepsfoto teamdag 2017.jpg

Arbeidszorg

Vzw Maatwerkbedrijf De Ploeg is een erkend maatwerkbedrijf dat vooral actief is in de regio Haspengouw. Naast het aanbieden van een hele waaier aan diensten, heeft Maatwerkbedrijf De Ploeg een werking in kader van arbeidszorg.

Arbeidszorg is gericht op personen die graag aan het werk gaan, maar een betaalde tewerkstelling nog niet aankunnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat ze nog niet over voldoende arbeidsattitudes beschikken, zoals bijvoorbeeld het respecteren van de werktijden of het volhouden van een opdracht. Ze leren op hun eigen tempo het arbeidsritme kennen om daarna aan de slag te gaan in betaald werk.  

Leren van arbeidsattitudes- en vaardigheden 

De begeleiders van Maatwerkbedrijf De Ploeg ondersteunen deze medewerkers in het leren van arbeidsattitudes en -vaardigheden om daarna door te stromen naar een betaalde tewerkstelling. 

Taken binnen arbeidszorg

De mensen van arbeidszorg staan onder andere in voor het onderhoud van de lokalen en de voertuigen van Maatwerkbedrijf De Ploeg. Ook het groenonderhoud van het terrein van de Belgische Fruitveiling, waarop de werkplaats van Maatwerkbedrijf De Ploeg gelegen is, gebeurt door de arbeidszorgmedewerkers. 

Indien een kandidaat geïnteresseerd is in groenwerk, klussen, of productie activiteiten, kan deze eventueel via arbeidszorg aan den lijve ondervinden of dit werk hem/haar ligt, in één van onze ploegen.

Interesse?

Heb jezelf al een hele tijd niet gewerkt en je bent geïnteresseerd om te proeven van wat werken in De Ploeg binnen arbeidszorg betekent? Neem dan  gerust contact voor bijkomende info over de mogelijkheden.