28 feb 2015 / steven / Algemeen 

De Ploeg genomineerd voor innovatie prijs Leuven Inc

Het innovatieproject in samenwerking met de fruitsector werpt zijn vruchten af, met een nominatie voor de Stichting Leuven Inc. prijs.

De Ploeg vzw is genomineerd voor de Stichting Leuven Inc. Prijs voor ons innovatieproject in de fruitsector in Haspengouw. Doelstelling van het project is om mensen uit kansengroepen uit de werkloosheid te halen door ze duurzaam in te zetten voor het uitvoeren van taken voor fruittelers. Door mensen op te leiden in bijvoorbeeld het snoeien van fruitbomen, kunnen personen uit de eigen regio taken uitvoeren, waarvoor nu personen uit Oost-Europa worden aangetrokken. De Ploeg heeft op dit moment twee ploegen die snoeiopdrachten uitvoeren voor telers. Buiten het snoeiseizoen zijn deze personen actief in groenonderhoud, wat de hoofdactiviteit is van De Ploeg vzw. Op deze manier creëert De Ploeg vzw bijkomende tewerkstelling voor 4 personen en is er naar de toekomst nog heel wat groeipotentieel . 

(foto Johan Van Droogenbroeck)

Dit artikel delen:

Reageer op dit artikel

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Type deze tekens over: