U bent

OVER ONS

Maatwerkbedrijf De Ploeg

Maatwerkbedrijf De Ploeg is een sociaal economie-bedrijf dat een hele waaier van diensten levert in de regio Haspengouw en omstreken. Wij stellen laaggeschoolde medewerkers en personen in arbeidszorg te werk en organiseren stages voor leerlingen uit het deeltijds beroepsonderwijs. Samen met het omkaderingsteam staan ze paraat om u te helpen met het groenonderhoud van uw bedrijfstuin, het doen van een klus, het grondig reinigen van een woning en zoveel meer.

Voor personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt organiseren onze trajectbegeleidsters een traject op maat in de zoektocht naar een geschikte job. Deze personen kunnen u via een stage ondersteunen binnen uw bedrijf of organisatie. Wij zorgen voor een goede opvolging en begeleiding van de stage.

Hoe is De Ploeg ontstaan?

Vanuit de geestelijke gezondheidszorg in Sint-Truiden, stelde men vast dat er een grote nood was aan tewerkstellingsmogelijkheden voor personen met een psychiatrische problematiek. Als antwoord hierop heeft vzw Bewust, het Beschut Wonen uit Sint-Truiden, in 1999 het initiatief genomen voor de oprichting van Maatwerkbedrijf De Ploeg, als sociale werkplaats.

Bij de start werden 5 arbeiders en 1 ploegbaas aangeworven. In de afgelopen jaren is de werking verder gegroeid tot een personeelsgroep van meer dan 60 personen.

EVOLUTIE

Van sociale werkplaats naar maatwerkbedrijf

Met de wijziging in de regelgeving van de Vlaamse Overheid, heeft  De Ploeg  een erkenning als maatwerkbedrijf. Als gevolg hiervan kan De Ploeg personen tewerkstellen met een arbeidsbeperking, zoals een arbeidshandicap, een psycho-sociale problematiek of langdurige werkloosheid van meer dan 2 jaar.

ERKENNING

Deelwerkingen van Maatwerkbedrijf De Ploeg

Sinds 2010 heeft De Ploeg een erkenning voor het organiseren van arbeidszorg voor 5 voltijdse medewerkers. Vanuit de specifieke expertise en know-how die in de organisatie aanwezig is inzake activering van specifieke doelgroepen, is Maatwerkbedrijf De Ploeg tevens actief binnen het kader van de VDAB tendering.

MAATWERKBEDRIJF DE PLOEG HELPT JE OP WEG

Neem vrijblijvend contact op om te vernemen wat we voor jou kunnen betekenen.

Wij maken graag een offerte op maat voor jouw specifieke vraag.