3 aug 2015 / steven / Groendienst 

Ecologische onkruidbestrijding met de Weedsolution II

De Ploeg is sinds juli 2015 de trotse eigenaar van een heet water toestel, waarmee we het onkruid op een ecologische manier te lijf gaan. 

Sinds januari 2015 is het verboden voor openbare besturen en zorginstellingen om het onkruid te verdelgen met pesticiden. Met De Ploeg zetten we daarom verder in op productinnovatie om het onkruid zo efficiënt mogelijk te bestrijden, op een ecologische wijze. Na een marktstudie en de test van enkele toestellen, hebben we via de firma Dekens Agri Technics onze Weedsolution II aangekocht. 

Met dit toestel kunnen 2 personen gelijktijdig werken met water van net geen 100°C, waarmee het onkruid besproeid wordt. Door de hitte verandert de structuur van de plant op celniveau waardoor deze wordt bestreden tot in de wortel. Vaak zijn verschillende beurten nodig om er voor te zorgen dat de plant volledig afsterft. Bij het gebruik van heet water zijn slechts vier onderhoudsbeurten per jaar nodig, waar bij het branden vaak 7 à 8 beurten nodig zijn.

Een bijkomend voordeel van deze techniek is dat het risico op brandgevaar onbestaande is. Vooral bij de onkruidbestrijding langs droge hagen of kort tegen gebouwen zal de Weedsolution II, prioritair ingezet worden.

De aankoop van dit toestel past in de strategische keuze van De Ploeg om blijvend in te zetten op innovatieve technieken om aan ecologische onkruidbestrijding te doen. 

 

Dit artikel delen:

Reageer op dit artikel

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Type deze tekens over: